VIII Jornada BCN Salut Mental

Imprimir

 

 

Imprimir

BCN Salut Mental celebra la seva VIII Jornada Anual amb el títol "La Psicoteràpia a la Xarxa de Salut Mental: Avaluació de Resultats".

Tindrem el plaer de tenir amb nosaltres al Professor Jonathan Shedler, referent mundial en l'àmbit de l'Avaluació de l'Efectivitat en la Psicoteràpia, al Professor Alejandro Ávila, catedràtic de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics; a més comptarem també amb la presència de destacats professionals en l'àmbit de la intervenció psicoterapèutica.

 

 PROGRAMA

 

9:00 a 9:30  Benvinguda i presentació de la Jornada a càrrec de:

   • Sr. Lluís Lalucat, president de BCN Salut Mental
   • Sra. Gemma Tarafa, comissionada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona 
   • Sra. Pilar Magrinyà, directora general de Planificació en Salut

 

9:30 a 11:00  Confèrencia i debat

"L'eficàcia de la Psicoteràpia Psicodinàmica" a càrrec del Dr. Jonathan Shedler (*), professor associat al Departament de Psiquiatria de la Facultat de Medicina de la Universitat de Denver, i anteriorment director de Psicologia al Departament de Psiquiatria de l'Hospital de la Universitat de Denver, Colorado, USA.

El Dr. Jonathan Shedler és conegut internacionalment com a psicòleg especialista investigador en l'avaluació de les intervencions psicoterapèutiques. El seu article "The Efficacy of Psychadynamic Psychatherapy" ha tingut un gran reconeixement en establir la psicoteràpia psicodinàmica com un tractament basat en l'evidencia. És també l'autor del "Shedler Westen Assessment Procedure (SWAP)" del diagnòstic de la personalitat i els perfils de casos, així com autor de nombrosos articles cientifics.

El Dr. Jonathan Shedler dirigeix internacionalment nombrosos cursos de formació sobre l'eficàcia de la psicoteràpia psicodinàmica, així com grups de supervisió clínica a diferents professionals de la salut mental.

Presentació pel Dr. Joan Vegué, psiquiatre, director mèdic de CPB Serveis Salut Mental i director de l'Àrea Tècnica Assistencial de BCN Salut Mental.

 

11:00 a 11:30  Pausa - café

 

11:30 a 13:30  La Psicoteràpia en els Serveis de BCN Salut Mental: 

Discutidor: Prof. Alejandro Ávila, catedràtic de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics, departament Psicologia Clinica. Facultad de Psicología - Universidad Complutense de Madrid.

Moderador: Lluís Mauri, psiquiatre, director de l'Institut de Docència i Recerca Sant Pere Claver i coordinador de la Comissió de Recerca de BCN Salut Mental.

   • Anàlisi de la situació actual. Josep Parés, Mª Jesús Rufat i Anna Tomàs
   • Experiències rellevants

 

13:30 a 14:00  Entrega del I Premi Dr. Pep Fàbregas

 

15:30 a 17:30  Tallers simultanis: 

   • Per a qui funciona la psicoteràpia?: Avaluació i tractament del pacient difícil, a càrrec del Prof. Jonathan Shedler (*) i moderat per en Josep Mercadal, psicòleg i psicoterapeuta. Responsable de metodologia de la Fundació Vidal i Barraquer. (Taller amb traducció simultània)

 

   • Psicoteràpia: Com opera? Factors comuns i específics, a càrrec de Mercè Mitjavila, psicòloga i professora de la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i moderat per David Clusa, psiquiatre, cap del Servei de Salut Mental de Sant Pere Claver Fundació Sanitària i membre de la Junta Directiva de BCN Salut Mental.

 

   • Com avaluem la psicoteràpia?, a càrrec del Prof. Alejandro Ávila, catedràtic de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics - Dpt. Psicologia Clínica. Facultad de Psicología - Universidad Complutense de Madrid i moderat per Mercè Teixidó, psiquiatra, cap de servei de l'Àrea de Salut Mental de Sàrria - Sant Gervasi del Grup CHM Salut Mental i coordinadora de la Comissió d'Ètica de BCN Salut Mental.

 

   • Què cal saber i com ha de ser el psicoterapeuta?, a càrrec d'en Víctor Cabré, psicòleg,  professor de la Universitat Ramon Llull. Especialista en psicologia clínica, director del departament de Docència de la Fundació Vidal i Barraquer, i moderat per Antònia Galofré, psicòloga clínica, responsable de Formació de la Associació Salut Mental Horta - Guinardó i coordinadora de la Comissió de Formació de BCN Salut Mental.

 

17:30 a 18:00  Síntesi i conclusions

 

DESCARREGAR PROGRAMA

Preu: 40€

 INSCRIPCIONS

 

DATA I LLOC

 

Data de la Jornada: 8 de març 2018

Hora: de 9:00h a 18:00h

Lloc: Col·legi Oficial de Metges de Barcelona

Passeig Bonanova, 47, 08017 Barcelona

Com arribar: 

Autobús:

Hi ha diverses línies d'autobusos urbans amb parada a menys de 3 minuts caminant:

70, H4, V11, V13

Ferrocarrils de la Generalitat:

Les estacions de ferrocarril més properes estan a 11 minuts caminant

Estació de Sarrià: línies L6, S5, S55, S1 i S2

Estació de la Bonanova: línies L6, S5 i S55

Transport privat:

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) està situat a 5 minuts de la sortida 7 de la Ronda de Dalt i a 2 minuts de la sortida dels túnels de Vallvidrera.

També s'hi pot accedir fàcilment per la Ronda del Mig/Gral. Mitre i a través de la Via Augusta i el carrer Ganduxer.

Un cop hi arriba, darrera de l'edifici del COMB, disposa del pàrquing Dr. Roig i Raventós (c/Dalmases, 76), on hi ha condicions especials d'aparcament per als assistents de la Jornada (cal indicar-ho a l'hora de realitzar la inscripció) 

 

ORGANITZA

 

Entitats proveïdores de:

                                 

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews